Hoppa till sidans innehåll

PISTOL SM 2012


Rapport från SM

Torsdag:Just nu 5.e till 8:e juli är 8 av klubbens skyttar i Skillingaryd och skjuter Pistol SM 2012. Första dagen började bra med en tionde placering för Cissi i damfälten. Lennart C. förbättrade fjolårets goda 22:a placering i A-vapen precision,och tog 18:e placering i år. En bra prestation med tanke på att han bara skjuter A-vapen på SM varje år. Johanna C. slutade på 16.e plats i damfälten. Övriga resultat i klubben är inte mycket och skriva om, men vi tar nya tag. 

Johan Nilsson Hagfors-Uddeholms Pistolskytteklubb tog återigen GULD i B-fält. Hur många han tagit vet jag inte men han är suverän denna Hagforsing. GRATTIS!

Fredag: Öppen fält, 6 av klubbens skyttar ut på fältbanan. Vi hade fått tidiga starttider vilket säkert inte var någon nackdel med tanke på åskskuren som kom mitt på dagen. Lennart lyckades bäst på den inte allt för svåra banan. Svårigheten för oss värmlänningar var nog avsaknaden av nummrering vid figurerna. Vi är ju vana och ha det på våra tävlingar. Lennart 58, Lars 54, Jörgen 53, Daniel 52, Cissi 51 och Torbjörn 46.

Klubbens Damer har skjutit dam precision och Cissis resultat 325 var en poäng för lite för att gå till final. Johanna fick 321 vilket är något lägre än vad hon brukar presterar. Katarina hade några dåliga skott i början och fick ett resultat strax under 300.

 

Nytt Guld till Hagforsingen Johan Nilsson i C-fält efter ett fullvarv och särskjutning. GRATTIS 

Lördag: Tre Fryksdalingar på prispallen!!!!!

Dessvärre inte i Pistol-SM, utan i klubbmästerskap i minigolf. Kvällen avslutades på Campingens minigolfbana och vi fick möjlighet och kora en mästare i minigolf. 1:a Cissi, 2.a Jörgen, 3:a Katarina.

I skyttet gläds vi åt bra lagplaceringar i Precision C-vapen. En 8:e och 13:e placering. Lars lyckades med ett bra revolvervarv i Fält, 55/40. Torbjörns varv kan summeras, "jag har en nypolerad Smith & Wesson till salu".

Inga skyttar från fryksdalen till final i precisionsskyttet idag. Närmast var Lennart och Johanna med 330p. 332 krävdes för finalskytte. De flesta annars nöjda med sitt skytte under dagen (med vissa undantag). Eller som Lennart uttrycker det, "en dag på jobbet".

Veteranerna sköt fältskytte idag. I brist på egna veteraner får vi glädjas med Arvikas suveräne Våge Strålin som idag tog Guld i Veteraner Yngre efter särskjutning. Stort Grattis

Söndag: Himlen har öppnat sig och regnet vräker ned.

Ändå SM veckans gladaste dag för oss Fryksdalingar. Daniel Frykestam slår till med ett kanonvarv på A-fälten och träffar 58 av 60. Resultatet placerar honom på 12.e plats i hans första SM. Av Sveriges 257 bästa A-vapen skyttar placerar sig vår Daniel , som bara tävlat i ungefär ett år, på 12:e plats. Hatten av för Daniel och ett stort grattis. 

Även Lars Dahlström gjorde ett bra A-varv och med 56/44 så slutade Lars på en 31:a plats.

I B-precision sköt undertecknad Jörgen Persson 326 och blev med det 60:e. Lennart fick 323 och slutade på 71:a plats. Inga finalplatser till Fryksdalens PK idag.

Vi fick i stället glädjas åt andra värmlänningars framgångar. Tobias Vikberg Älvenäs tog guld i B-precision med 341 i grundomgången och 142 i finalen. Även på bronsplats finner vi värmländskt i form av Säffles Per-Anders Lander. Per-Anders som i går missade pallen i C-precision med en poäng. Ett stort grattis till er båda. På tionde plats finner vi Arvikas Hans-Peter Sörenson. 3 värmlänningar bland de tio främsta, kan man säga att Värmland dominerar?

Återkommer med bilder.

Resultatsida

Väntan på att få gå ut på Fält C

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:59 Skribent: Jörgen Persson

Våra sponsorer

Fryksdalens Sparbank

Rindi Energi

Redovisningsbyrån

Länsförsäkringar

Postadress:
Fryksdalens PSK - Skyttesport
Jörgen Persson, Stöpafors 43
68693 Sunne

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: tommy.persson@solorb...

Se all info