Hoppa till sidans innehåll

Vi har tävlat


Det verkar som Fryksdalingarna inte tävlat på flera år, men riktigt så illa är det inte. Däremot så saknar vi någon som skriver om tävlingarna.
 
Nya lagmedaljer till Fryksdalens PK i VSM. Örebro 2015-09-13
4 Fryksdalsskyttar, Nettan, Lars, Pablo och Jörgen, gick upp i ottan för att åka till Örebro för VSM i precision. Återigen visade FPK framfötterna i lagtävlingarna. Guld i C-vapen och silver i B-vapen.
Individuellt en bronsmedalj till Jörgen i A-vapen. En fjärdeplats till Nettan i damklassen endast 10 poäng från bronsmedaljen.
I övrigt se resultatlistan.
VSM 2015 C-lag
Guld medaljörer i Lag C-vapen
 VSM 2015 B-lag                                  
 Silver medaljörer i Lag B-vapen
 
Kretsmästerskap i Precision 2015-08-16
Individuellt silver i A-vapen och brons i B-vapen till Jörgen Persson. Tyvärr krockade tävlingen med Sportskytte SM, vilket gjorde att vi bara fick ihop ett lag i C-vapen. Laget slutade på 5.e plats. I övrigt se resultatlistan.
 
Sannaosta 2012-11-24
Lars bästa skytt i B-vapen
Lars hämtar den traditionella osten, som tillfaller bästa skytt i varje vapengrupp.
 
Vandringspriset i B-vapen lag
Hylsan som Fryksdalens PK numera har en inteckning i.
Glada lagsegrare i B-vapen
Tre glada lagsegrare i B-vapen
Sannaosta 2012
Den samlade prisskörden innan avresa hemmåt, med stopp för pizza i Kil.
 
Jössedubbeln 2012-11-17
 
Björnmörkret 2012-09-29
 
Mörkerfält Lima 2012-09-28
 
Hagforsfält 2012-09-15
 
Charlotteberg precision 2012-09-08
 
Örebroträffen 2012-09-02
 
VSM Bengtsfors 2012-08-26
Årets VSM avgjordes i Bengtsfors. Fyra sugna precisionsskyttar lämnade Sunne tidigt i ottan. Ska man skjuta alla vapengrupper får man lida pin. Utdelningen blev ganska god med guld i C-lag och brons i A-lag. Dessutom en silver individuellt i C-vapen till undertecknad.
Jörgen/FPK
 
VSM 2012 Bengtsfors VSM 2012 Bengtsfors
 En 50 serie och vara nöjd över.
VSM 2012 Bengtsfors
Jössehäringar och Fryksdalingar i trevligt samspråk inför prisutdelningen.
VSM 2012 Bengtsfors
Lag mästare i C-vapen.
 
Kretsmästerskap 2012-08-19 Bergskog
Kretsmästerskap i precision avgjordes 19 augusti på banan i Bergskog. Guld till Cecilia Larsson i damklassen. Silver Till Jörgen Persson i A-vapen och B-vapen. Guld i Lagtävlingarna i C-vapen och A-vapen, samt silver i B-vapen. Bra utdelning till klubben. 
 
Kretsmästerskap 2012

 

Trätäljaträffen 2012-08-05
En tävling med riktigt höga resultat. Tre skyttar med 291 som slutresultat. Tobias Vikberg, Per-Anders Lander och jag, Jörgen Persson. Lag seger till Fryksdalen och två klass segrar till undertecknad samt klass seger till Cecilia Larsson.
Jörgen / FPK
 
Gävligfälten 2012-07-22
 
Örebropricken 2012-07-21
4 skyttar från Fryksdalen, inga lysande resultat, men ändå en lagseger till klubben.
 
Karlstadkomben 2012-06-30
Flera riktigt bra resultat från klubbens skyttar. Men roligast var den avslutande finalskjutningen JRA Cup, där dagens 8 bästa skyttar skjuter en utslagsturnering. Klubben lyckades kvala in med 3 deltagare i denna tävling. Och i final stod erfarna Johanna Carlsson, som på sin väg till final slagit ut storskyttar som Hans-Peter Sörenson och Per-Anders Lander. Mot nykomlingen Daniel Frykestam, som i sin tur slagit ut Tobias Vikberg och Alf Sundfeldt. Slutsegrare blev Johanna, som vann en Ipad3.
Jörgen / FPK
 
Finalisterna
Klubbfajten Årjäng 16-17 juni
Nordmarkens PK arrangerar dubbeltävling på helgen med precision på lördag och fält på söndag. Klubben var på lördagen starkt representerad av 6 skyttar. Klasssegrar till Daniel Frykestam x3, Johanna Carlsson och Lars Dahlström, som dessutom slog till med dagens bästa resultat. Dagens största skratt kom vid prisutdelningen, för Lars dråpliga kommentar när han mottog pris för bästa skytt. Eftersom jag vet att Lars ångrar detta lämnar vi detta därhän.
Söndagens fälttävling kom mycket och handla om huruvida klockan gick rätt på en station. Alla klubbens skyttar sköt bort sig på denna station, även klubbens snabbskytt nr1. Efter det gick luften lite ur oss och inga topp resultat presterades från vår sida under dagen.
Jörgen / FPK
Bäste skytt Lars D
 
Lima Fältskytte 2012-06-10
 
Storforsträffen 2012-06-10
Två skyttar representerade Fryksdalen i precisionstävlingen i Storfors. Tävlingen där man delar ut 50 lappar till de som lyckas med 50 serier. En 50 lapp till undertecknad och klass seger i A-vapen. Cecilia vann Damklassen.
Jörgen Persson / FPK
 
Skjutbanan StorforsI väntan på prisutdelning
Skjutbanan Storfors
 
Jössekedjan Arvika 2012-06-02
Årets precisionstävling kändes inte som den sköts 2 juni. Snarare 2 mars om man ska gå efter temperaturen.
Dagens bäste skytt blev Per-Anders Lander Säffle PK, som vässat SM-formen tidigt. Hans första inteckning i vandringspriset Jössekedjan (i alla fall i den nuvarande).
3 klass segrar för Daniel i klass 1. En klass seger för undertecknad i A-vapen. Ett resultat som också gav mig en plats i Finalskjutningen i Normacupen.
Tyvärr inga bilder från tävlingen
Jörgen Persson /FPK
 
VSM Fält Ramsberg 2012-05-13
Bra insatser från de 4 som åkte till Ramsberg. Jag var själv inte med, men de som var med gillar inte gungor och hade roligt med en GPS på hemvägen. Lars med i särskjutning om guld i Revolverklassen. I övrigt hänvisar jag till resultatlistan
Jörgen / FPK
 
Jösseträffen Arvika 2012-05-05
6 skyttar representerade FPK i Arvika på deras fälttävling Jösseträffen. En tävling som präglades av regn, snö och kyla. Bana var som vanligt utslagsgivande men ändå inte extremt svår utan möjligt att även för en precisionskytt att gå runt ett varv och ändå vara nöjd efteråt. Arvikas banläggning visar att man behöver inte dra ner tiderna till minimum och sätta figurerna bortom max gränsen. Det går och få till en utslagsgivande bana ändå.
Klass segrar till Daniel i A1, och Cissi i D3. Klubbens bästa resultat stod Lars för i R3 47/30, som gav honom andra platsen.
Efter fältskjutningen sköts en utslagstävling mellan de 8 bästa i c-vapen. Tävlingen avgjordes på skidskyttemålen. 6 prickar som skulle ner på max 12 sekunder. I de fall motståndaren fick ner samma antal prickar så var det den som var snabbast som vann. Hemma skytten Krister Olsson var den som var kallast och vann finalen.
Själv får jag nöja mig med vinst i insatsskjutningen. Träffbildsskjutning på 15 s.
Jörgen / FPK
Station 4 börjar påminna om SM 2007
Stationen väcker vissa minnen från SM 2007.
Arvika 2012
Lars ganska nöjd över dagens Revolvervarv.
BGK-Trophy
Johan och Våge skjuter första omgången i BGK-Trophy. 6-4 till Johan.
 
Prisbord Arvika
Det alltid välfyllda prisbordet i Arvika. En syn som blir alltmer sällsynt i Värmland.
Insats skjutning
5 skott 15 sekunder avstånd ca 20m. träffbild 30mm
Bilden har jag lånat från KPSK´s hemsida. Då jag själv inte hade sinnesnärvaron och plocka fram kameran.
 
Hedemoraträffen 2012-04-22
 
Två av våra skyttar begav sig norrut för att delta på precisionstävlingen Hedemoraträffen. Tävlingen var initierad av Daniel Frykestam som jagar standard medaljer för att kvala in till SM i sommar 
Lars Dahlström som aldrig tackar nej till en tävling hängde så klart på.
Lars laddade upp med fält tävling i Älvenäs medan Daniel tillbringade lördagen på skjutbanan i Bergskog. Vid 18:30 på lördagen var bilen lastad och grabbarna styrde mot Hedemora, redan i Hagfors blev det pit stop.
-Vi kom på att vi måste ju få mat i magen, säger Lars
Pizza i Hagfors och resan fortsatte, med undantag av 2-3 felkörningar och ett antal mil på grusvägen kom de fram till Stadshotellet i Hedemora vid 22:30.
Söndag morgon inledes med hotell frukost, för att sedan leta sig mot skjutbanan Backa. Det skulle visa sig var lättare sagt än gjort.
- När vi hamnade i Avesta kommun tog Lars tag i situationen och ringde tävlingsledningen för att få vägbeskrivning, så till slut hamnade vi rätt säger chauffören Daniel.
Tävlingen inledes med med vapen grupp C, där Lars briljerade och avslutade med en 50 serie och totalt 281p som totalt räckte till en 2:a plats.
Daniel svajade men lyckades till slut få ihop 272p som räckte för seger i C1 men ingen standard medalj.
Därefter blev det B-vapen här funkade det bra för Daniel som sköt 276p och första std bronset var bärgat, Lars fick 272p med revolvern.
Tävlingen avslutades med A-vapen, även här var Fryksdalingera med i topp Lars fick till 270p,
Daniel behövde en standard silver för att vara klar för SM och det började riktigt bra.
-Ja det började bra, jag fick till 48p i första serien och det fortsatte bra, inför sista serien behövde jag skjuta en 47, det började med en 9:a och en 8:a så efter det skulle jag behöva skjuta 3st 10:or, det blev 10, 10 och sista skottet blev en 8:a. Så ytterligare en brons medalj. Men jag är ändå väldigt nöjd med dagen säger Daniel.
Lars sammanfattar söndagen:
 
-Det var kall dag, men fin bana och trevliga människor detta gör jag gärna om!
 
Daniel Frykestam / FPK
 
Nu slutade faktiskt dagen ännu bättre än vad killarna trodde när de åkte hem. Efter att resultatlistan kommit ut så visade det sig att Daniels resultat i C räckte till standardmedalj i brons och resultatet i B räckte till och med till ett silver. Så totalt ett silver och två brons till Daniel på 3 starter, som därmed är kvalificerad till SM med råge. Grattis Daniel.
Markering
Markering
Skjutbanan Hedemora
Skjutbanan Hedemora
Hedemoraträffen
Lars framme och hämtar pris, som består av kontanter i kuvert.
Kretsfält i Älvenäs 2012-04-21
Tre Fryksdalingar åkte till Älvenäs för fältskytte. Traditionellt fältskytte på en bana som tidigare låg i skogen men efter avverkning numera är belägen till ett stort kalhygge. Banan var ganska svår, men trots det så lyckades fryksdalingarna bärga en standardmedalj i silver och 5 stycken brons. Inte så illa på 9 starter. Tyvärr så blev kameran hemma så några bilder kan jag inte visa er. Men en resultatlista kan jag bjuda på.
 
Kretsmästerskap Fält 2012-04-14
Lördagen den 14.e april drog vi till Kristinehamn för Värmlandskretsens Kretsmästerskap i Fältskytte. 5 skyttar från Sunne och Lennart som anslöt lite senare på dagen från Hammarö. Ingen av oss har tidigare skjutit fält tävling i Kristinehamn, så vi hade ingen aning om vilken typ av bana som väntade.
Tävlingen genomfördes med funktionärer som följde med patrullerna runt banan. Ett förfarande som jag tycker man kan ta till i nödfall men kanske inte på en tävling som kretsmästerskap. Nu strulade det tyvärr till sig så att en station i C-vapen fick strykas eftersom alla funktionärer inte riktigt var på de klara vilka skjutavstånd som gällde.
Banan började med tre stycken ganska normala fältstationer, lite enformigt kanske med en målgrupp och fasta figurer. Fjärde station bestod av två målgrupper, medans det på femte och sjätte station åter var tillbaka till en målgrupp. På sjunde station hade luftpistoltavlorna kommit fram. Och sista station hade ett metallmål stort som en ishockeypuck. Skjuthandboken innehåller drygt 50 olika fältmål som är godkända av förbundet. Jag kan inte förstå varför man då skall krångla till det så. Personligen tycker jag att luftpistoltavlan hör hemma i luftpistolhallen på 10m.
Samtalsämnet för dagen kom att bli, korta tider och figurer som satt på avstånd långt över max avståndet. Visst, det är lika för alla, men blir det för svårt är det mer slump och tur inblandat än skicklighet. Nu blev det ju ändå så att Värmlands bäste skytt tog storslam och vann alla vapengrupper. Hatten av för Johan Nilsson HUPK.
Även om banan var svår så verkade det passa våra skyttar från Fryksdalens PK. Både Cissi och Lars fick ställa upp sig för särskjutning i öppen C. Cissi visade det sig senare skulle inte ha varit med eftersom hon redan vunnit damklassen. Efter att Tobias från Älvenäs bommat en i första omgången ställdes Lars mot giganten Johan från Hagfors. Lars som inte darrat särskilt mycket på hela dagen skakade ut två skott och vann silver i öppen C. Bedriften blir ännu större med tanke på att han sköt med lånat vapen. Grattis till Lars och Cissi.
Fryksdalens PK tog dessutom Guld i Lag C-vapen. Medalj i Lag A-vapen och Revolver, återkommer om valörerna.
Även om jag kanske varit kritisk i mitt skrivande, så tycker jag att det är jätteroligt att det blir fler klubbar som arrangerar fälttävlingar. Köper bara Kristinehamns PK in lite större figurer och ger oss lite mer tid så kommer det bli en alldeles utmärkt tävling. Kan man hoppas att de också försöker få in den nånstans på säsongen när det inte finns så mycket fälttävlingar. September är ett förslag. Oavsett så kommer vi nog nästa år också.
Resultatlistan tyvärr saknas lagresultaten
Jörgen / FPK
Omdiskuterade trafikljus
Station 5
Sista station
C25 och S25 max avstånd för A-vapen 27m
 
Cissi och Lars avslappnade inför särskjutningen
Avslappnade skyttar inför särskjutningen
 
Särskjutning om Guld i öppen C
Johan och Lars uppställda för avgörandet.
 
Revolverlaget
Vem har sagt att skytte är en individuell sport. När man kan ha roligt i lag.
 
Nolhotten 2012-04-09
För sjätte året i rad klev vi upp i ottan och begav oss till Sör Slön utanför Strömstad. Tävlingen som arrangeras av Allans gamla hemmaklubb Överby PK, samlar alltid många skyttar. Närheten till Norge gör att det norska inslaget bland skyttarna är stort. I år hade vi det stora nöjet och gå hela tre varv tillsammans med några glada guttar från Oslo. Och tydligen tyckte de vi var trevliga också, då de dök upp på Vårsaluten och sköt också.
Tävlingen skjuts som Poängfält, och banan verkar vid en första anblick inte så svår. Men ändå blir det lite bommar här och där för oss alla. Alla utom Anders från Arvika, som vi lyckats locka med på resan. Anders lyckas skjuta fullt och får vara med på särskjutningen om dagens bästa skytt tillsammans med Lennart Gustavsson Lidköpings PSF och Torben Rundqvist Vårgårda PSK. Torben blev den som gick segrande ur den särskjutningen. Han blev också bäste skytt i både A och Revolver, dagens Kung.
Dagens Drottning blev vår egen Cissi, som vann dam3 och blev bästa dam skytt. Även om det var väldigt jämt där bättre poäng i poängmålen gav Cissi segern.
Efter att några av oss förstärkt kassan genom prisutdelningen, som numera består av penningpriser, så bar det av hemmåt, och middag på hemvägen.
Jörgen / FPK
Frukostpaus på vägen
 Frukost på vägen
Station på Nolhotten 2012
Första station
Cissi och Anders hjälper till med klistring
Inte alldeles lätt o få fast lapparna
Vandringspriser Nolhotten
Vandringspriserna, Kristallskålen i mitten har numera Cissi fyra inteckningar i.
 
Startskottet 2012-03-31
31mars var det 4 glada laxar som satte sig i bilen för färd mot Sörmons grustag för att skjuta Karlstad Psks tävling Startskottet. Vädret kändes sådär när undertecknad kikade ut i arla morgongryning o såg hur snöflingorna föll mot marken. Ja eller snarare for förbi rutan i horisontalläge...

Men skam den som ger sig. Tjocka kläder på och sen bar det iväg. Väl framme kändes snålblåsten väl. C varvet som startade innan solen riktigt värmde blev en kall upplevelse. Lars hade tagen till ära utrustat sig med en cal 22 revolver som skulle testas. Det var väl stundom lite tidsnöd med detta vapenslag men jag tycker nog att det gick hyfsat ändå. 6 stationer avverkades i rask takt med stationer som växlade från korta håll med små figurer till långa håll. Bäst resultat i C fick Daniel Frykestam som fick in hela 33 träff. Sen följde Cissi strax efter med Lars flåsande i nacken och sist jag med 30 träff lunkande efter.

Efter detta blev det enligt mitt tycke dax för det roliga skyttet. Nu skulle vi pojkar ut o skjuta med grövre doningar medans Cissi tog det lugnt i klubbstugan med kaffe och dopp.

Värmen steg sakta på utsidan, behagligt blev det först runt lunchtid när tävlingen i stort var avslutad.

Resultatet av våra övningar med A och R genererade i seger för Daniel i A1 Lars knep en 3e plats och jag blev 4a i A3. Lars lyckades även bra i R3 med en 3e placering.

/Torbjörn
Startskottet 2012 Lars granskar virket i skjutbänken
Lars granskar virket i skjutbänken. Kan det va gran.
Startskottet 2012 Redo för skytte
Daniel gör sig beredd för skytte.
Startskottet 2012 Nöjd Arviking
 
En rätt så nöjd Arviking
 
SANNAOSTA 2011-11-19
 
Vi var 4 stycken som representerade klubben i årets Sannaosta. Tävlingen som trots att den ligger sent på hösten, enbart har fasta figurer och ibland kan kännas lite svår, ändå samlar fler och fler skyttar för varje år. Kanske för att det är lite sista chansen och ta standardmedaljer. Sannaosta kan förknippas med snöstorm, regn och kyla, men årets tävling var bara motsatsen. Med en temperatur på 10 grader när vi åkte ner så kan man ju fundera på om det är november eller juli.
 
Alla vi som tagit oss till Sörmon skulle gå tre varv, (bra om man misslyckas på första så har man ju åtminstone chansen och revanschera sig). Daniel behövde ingen revansch. Efter ett varv med den nyinköpta Pardinin, och endast 3 bom var standardmedaljen säkrad, (den som saknades). 45 träff skulle senare visa sig räcka, till och med till en standardmedalj i silver. Vi övriga använde mest varv ett till lite uppvärmning. Kan inte säga annat än att varv två var uppvärmning också.
 Men på varv tre kände väl både jag och Lars att vi kan ju inte låta Daniel, klass 1, bli bästa skytt i klubben för dagen. Efter skärpning lyckades vi båda med ett varsitt 47 varv. Lars med revolvern och undertecknad med B-vapen. Torbjörn gick ett varv med sin CZ och sköt ett klart godkännt resultat på B-förutsättningarna. Daniel fick till ett bra varv med neuhan och tog ytterligare en standardmedalj och vinst i A-vapen klass 1. Torbjörn tog andra platsen.
Daniel och Lars väntar
Nöjd skytt efter 6 stationer
Så här nöjd kan man vara efter 6 stationer och fortfarande ingen bom.
 
Torbjörn och Daniel väntar på priser
 
Vi lägger in resultatlistan när det kommer en lista med lite bättre kvalitet.
Uppdaterad: 05 MAR 2017 13:55 Skribent: Jörgen Persson

Våra sponsorer

Fryksdalens Sparbank

Rindi Energi

Redovisningsbyrån

Länsförsäkringar

Postadress:
Fryksdalens PSK - Skyttesport
Jörgen Persson, Stöpafors 43
68693 Sunne

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: tommy.persson@solorb...

Se all info